Försäkringar

Försäkringar


Det finns framförallt två olika typer av kattförsäkringar som rekommenderas att teckna för sin fyrbenta vän: sjukvårdsförsäkring och livförsäkring.


På den här sidan har vi samlat information och praktiska tips och råd för dig som står inför valet av försäkringsbolag. 

Sagoskogens Gunn


Sjukvårdsförsäkring


Med en sjukvårdsförsäkring kan du betala delar av de kostnader som uppstår när din katt behöver veterinärvård och/eller medicinering. Tänk på att kontrollera villkoren noga innan du tecknar en sjukvårdsförsäkring, så att du vet exakt hur reglerna ser ut.


Hos vissa försäkringsbolag måste du till exempel teckna en separat medicinförsäkring för att få ersättning för eventuella kostnader för medicin etcetera. 


Livförsäkring


Med en livförsäkring kan du få ersättning om din katt dör, eller om katten behöver avlivas av medicinska skäl. Pengar kan givetvis inte ersätta en förlorad fyrbent kamrat, men har du en dyr raskatt kan det vara en god idé att teckna en livförsäkring. Inte minst för att täcka kostnaderna för en eventuell ny katt.

 

Särskild tilläggsförsäkring


Vissa försäkringsbolag erbjuder en separat försäkring, en så kallad tilläggsförsäkring, som kan ge ersättning om din katt behöver vistas på kattpensionat under en period.


Om du, liskom vi, är kattuppfödare bör du även se över ditt försäkringsskydd för att försäkra dig om att det omfattar allt du behöver, såväl medicinskt som juridiskt.


Obs! Det finns särskilda kattförsäkringar för uppfödare som till exempel ger ersättning vid kejsarsnitt samt om du blir ansvarig för "dolda fel" hos en katt du har sålt. 

Telefonnummer070-562 58 66